7. BalkanSpa Summit – Govornici

LASZLO PUCZKO, PhD MA MSc 

László radi u oblasti putovanja, ugostiteljstva, odmora i zdravlja više od 25 godina. László je inženjer sa iskustvom, strateg, mentor i trener i stručnjak za inteligenciju dobrobiti. Iskustvo je sticao kako u privatnom tako i u javnom sektoru. László je jedan od retkih ljudi na svetu koji je bio aktivan u svakom aspektu i domenu spektra zdravlja, dobrobiti i putovanja, odnosno medicinskog i velnes turizma, wellbeinga i gostoprimstva, banja i iskustava u slobodno vreme.

On je ekonomista i menadžer za umetnost i dizajn, magistrirao je, doktorirao, i sertifikovani je konsultant za menadžment. László je predavao i vodio prilagođene obuke i majstorske kurseve u preko 40 zemalja širom sveta. Aktivno je bio uključen kako u industriji tako i u akademskim arenama i autor je brojnih industrijskih izveštaja, stručnih knjiga i publikacija.

Bio je vođa projekta na izradi izveštaja za UNWTO & ETC pod nazivom „Istraživanje zdravstvenog turizma“, kao i pionirske studije za Global Spa Summit pod nazivom „Wellness turizam i medicinski turizam: Gde se banje uklapaju?“

 

László je entuzijasta toplih izvora i velnesa i poseduje diplomu iz šumskog kupanja!

Član je fakulteta Medicinskog wellness udruženja i član FEMTEC-ove Komisije za turizam i zdravlje, član Globalne ekspertske mreže IGCAT-a i istraživač-saradnik u Udruženju wellness turizma.

laszlo@htww.life

Ivan Stanković

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1978, a poslediplomske studije je završio 2006. godine na Fakultetu dramskih umetnosti. „Srpsko reklamno tržište u periodu 1996–2006“ tema je njegove doktorske disertacije. U reklamnom biznisu je od 1979. godine. Sa Draganom Sakanom 1990. osniva prvu multinacionalnu agenciju za Jugoistočnu Evropu Saatchi & Saatchi, najpre u Srbiji potom i u Sloveniji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Albaniji. Smatra se začetnikom novog pristupa u radu sa klijentima u ovim zemljama, kao i uvođenja modernog svetskog iskustva u planiranju i korišćenju medija. Nekoliko godina bio je predavač na Globalnoj školi za top menadžere u reklamnim agencijama (AMP) i učesnik na brojnim konferencijama u svetu. Sopstvenu komunikacijsku grupu, koju čine medijska agencija Media S i reklamna agencija Communis, osnovao je 2002. godine. Od 2010 – posle sklapanja partnerstva sa jednom od najvećih komunikacionih grupa DDB – agencija posluje kao Communis DDB. Njegove agencije dobitnici su brojnih domaćih i inostranih nagrada za kreativni rad, a dodeljena mu je i Nagrada za životno delo 2010. godine (UEPS).

Docent je na Fakultetu dramskih umetnosti i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

Od 2017. postaje voditelj emisije „Ko sam tebi i šta sam sebi“ na TV K1.

Ivan.stankovic@communis.rs

VASJA ČRETNIK

TERME OLIMIA – Direktor marketinga i prodaje

 

vasja.cretnik@terme-olimia.com